Hopp til hovedinnhold

Usikret nettverk? Tar du sjansen?

Datamaskin og kaffe

Eller tar du ansvar og velger løsningen vi mener ikke bare er nice to have?

Mer eller mindre alle bærbare PCer kommer i dag med innebygget trådløst nettverkskort, som gjør at man enkelt kan koble seg på WiFi-nett der man måtte befinne seg. Men visste du at man utsetter deg selv og bedriften din for fare ved at man ukritisk kobler PCen på Larsen Cafe og Bars usikrede WiFi nede i sentrum? Eller enda verre, på en liten helgetur til Paris, og skal bare jobbe litt på en kafe og kobler PCen på for å få unna et par eposter.

Hvordan vite hvilke nett som er innafor og hvem som ikke er det?

Det er slettes ikke lett. Bruker man VPN så er du ganske så sikker. Men tar du sjansen? Eller går du får den tryggeste varianten. La åpne nett fortsatt være åpen og gå for det mobile bredbåndet, som er kryptert og helt trygt. Les artikkel her om risiko knyttet usikrede nettverk her.

Og hvordan bruke da dette mobile bredbåndet?

Det de fleste sverger til, altså de som skjønner at man bør tenke seg om to ganger før man kobler seg til på den kafeen i Paris, er da mobilen. Altså koble seg på mobilens nettverk via WiFi. En løsning som fungerer ok. Når det fungerer. Når du har batteri på mobilen. Og ikke når du må ta en samtale mens du jobber.

Det beste alternativet, etter vår mening, er innebygget mobilt bredbånd i PCen, og min personlige erfaring er at denne løsningen er «need to have». Jeg har jobbet mange år uten. Og mange år med. Og heretter velger jeg kun PCer med et såkalt mobilt modem installert. Som er det trygge alternativet.

Veldig enkelt. Veldig trygt. Og veldig effektivt.

Veldig mange PCer i dag har muligheten til å sette inn et såkalt 4G/5G-modemkort, som man da installerer et såkalt datakort(simkort som kun skal brukes til datatrafikk) i. Som igjen gjør at man enkelt har et sikkert og bra nett (nesten) uansett hvor man er. Man slipper utfordringene med å koble opp mot mobilen, og er du i nærheten av et trygt WiFi-nett du har godkjent så prefereres dette. Og så snart du er uten WiFi-dekning så kobler du automatisk opp på nett.

Til slutt

Lenovo er vår prefererte PC-leverandør som både vi internt bruker, og vi anbefaler til mange av våre kunder som trenger solide arbeidsverktøy og som fungerer når du trenger det.

Flaggskipet Lenovo ThinkPad X1 Carbon G10 er en av PCene som har mulighet til å installere et 4G/5G-modem. Samtidig som dette en PC som er en favoritt til de som er litt ekstra på farten, og som vet å verdsette muligheten til mobilt bredbånd. Ikke bare er denne stilig og en såkalt Mac-killer, den er også liten og nett nok til å ta med seg overalt. Og stor nok til å jobbe på time etter time.


Rett og slett perfekt til de som jobber kontoret, hjemme og der du måtte befinne deg. Og er det mobilnettdekning der du er. Ja, da har du nett også.

Publisert:

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!