Hopp til hovedinnhold
Copilot

Forestill deg å kunne be Copilot om å lage et møtereferat, oppsummere oppfølgingspunktene, finne en passende tid for alle møtedeltagerne og til og med booke et nytt møte med agenda inkludert.

Dette høres virkelig fantastisk ut og har potensiale til å revolusjonere måten vi jobber på. Imidlertid, selv om ideen er spennende, er vi ennå ikke helt der når det gjelder å realisere dette nivået av automatisering og assistanse. Det kreves fortsatt ytterligere utvikling og forbedringer før vi kan nyte godt av slike sømløse arbeidsflyter.

Etter å ha tilbrakt over en måned med Copilot for Microsoft 365, deler vi i Evelon våre innsikter og erfaringer.

Med store forventninger, drevet av Microsofts imponerende demoer, trodde vi at det å jobbe med Copilot ville være en «gamechanger». Denne entusiasmen er også speilet blant våre kunders ansatte, noe som tydeliggjør programmets tiltrekningskraft.

Innføringen av Copilot i applikasjoner som Outlook, Word, Excel, Teams og PowerPoint møtte noen innledende hindringer. Til tross for disse små tekniske utfordringene, var spenningen ved å se Copilot-ikonet i verktøylinjen merkbar.

Men stod virkeligheten opp til forventningene?

Vår første skuffelse kom med erkjennelsen av at Copilot hadde begrenset funksjonalitet på norsk, noe som innskrenket dens anvendelighet for oss. Dette førte til en komplisert blanding av engelsk og norsk i kommandoer, skjønt det er lovet at Copilot snart skal «snakke» norsk.

I de første dagene møtte vi utfordringer, med rundt 90% av kommandoene resulterende i feilmeldinger eller lange svartider, spesielt sammenlignet med ChatGPT. Gjenbruk av kommandoer for finjusteringer var også krevende, og det var ikke mulig å bruke stemmen til Copilot for Microsoft 365. (Her har det allerede kommet en oppdatering som muliggjør bruk av stemmen i noen applikasjoner)

Vår første praktiske test var å lage en bedriftspresentasjon om Evelon, som endte i en absurd presentasjon om et fantasidyr fra "Lands-of-Evelon". Forsøk på å veilede Copilot til å forstå at Evelon var vår bedrift var forgjeves. Vi lærte at Copilot trenger eksplisitt informasjon via opplastning av dokumenter for å fungere optimalt i programmer som Word og Excel, ettersom disse applikasjonene ikke kan trekke inn firmadataene automatisk.

Integreringen mellom forskjellige applikasjoner var også mindre enn sømløs. For eksempel, en overføring av innhold fra Word til PowerPoint måtte gjøres manuelt, i motsetning til en automatisk prosess.

På den positive siden viste Copilot Chat potensial ved å skape innhold basert på firmaspesifikk informasjon uten å være avhengig av å bli matet med dokumenter, selv om den ikke kunne integrere direkte med andre applikasjoner. Teams-appen tilbød også nyttige funksjoner, som møtesammendrag, selv om dens funksjonalitet var begrenset til tekstbaserte oppgaver.

Til tross for disse utfordringene, fungerer Copilot effektivt når kommunikasjon foregår på engelsk og det er klare dokumenter å referere til. Den kan for eksempel hjelpe med å oppsummere brainstormingssesjoner eller generere strategidokumenter basert på innsamlet informasjon.

Våre forventninger

Selv om våre forventninger var høyere enn det Copilot for M365 leverte, ser vi helt klart et potensiale for fremtiden. Det virker som om produktet ble lansert litt for tidlig, men fremtiden ser lovende ut, spesielt med forventet støtte for norsk.

Selv om Copilot ikke er en nødvendighet for alle bedrifter i sin nåværende tilstand, anbefaler vi å utforske en testlisens for å forberede seg på den dagen det blir essensielt. Effektiv bruk av Copilot krever en endring i arbeidsmetoder, intern kommunikasjon og praksis, og det er klokt å begynne forberedelsene allerede nå. Vi i Evelon er ikke i tvil om at Copilot vil endre måten vi arbeider på, og at dette vil være et synonym med fremtidens effektive arbeidsplass.

Her er noen flere eksempler på funksjonalitet og ting som vi liker med Copilot:

Copilot Søkefunksjon 

Her kan man stille spørsmål om hva en kollega har jobbet med, siste e-post korrespondanse eller chat man har hatt med kollegaen. Et eksempel kan være at jeg ønsker å se på siste presentasjon fra en kollega. 

Når jeg søker på navnet og ber om filer vil den returnere linker direkte til filene. Dette er tidsbesparende. 

Outlook 

En funksjon vi satt pris på var muligheten til å la Outlook lage et sammendrag av en e-post tråd. Outlook kan også hjelpe deg med å forfatte en e-post. 

Microsoft Teams 

Hvis du setter på transkribering i starten av møtet, kan Copilot produsere en nøyaktig og konsis oppsummering av møtet. På den måten slipper man å ha en møtereferent. Her kan man også stille spørsmål om hvem som har sagt hva i møtet, samt hvem som har hvilke oppgaver.

Teams premium i kombinasjon med Copilot:

Word 

Her kan man blant annet be Copilot lage et sammendrag av et dokument. Man kan også be Copilot lage et dokument for deg basert på informasjon fra Internett. Kanskje du har en ny forretningsidé. Det er her viktig at du er detaljert i spørringen din. 

Har man mye tallmateriale i dokumentet kan Copilot hjelpe deg med å lage en tabell. 

Powerpoint 

Her kan man benytte Copilot til å lage et utkast til en presentasjon basert på et tema. Det kan være fra et dokument, fra en internettside eller fra internett som sådan. Dette er et veldig godt utgangspunkt for videre bearbeiding av presentasjonen. 

Excel 

Microsoft Copilot tilbyr en rekke funksjoner og fordeler i Excel: 

  • Analyser, forstå og visualiser dataene dine med letthet: Copilot kan hjelpe deg med å utforske og forstå dataene dine bedre. 
  • Identifiser innsikt: La Copilot hjelpe deg med å analysere og visualisere dataene dine. 
  • Fokuser på det som betyr noe: Uanstrengt fremheve, filtrere og sortere dataene dine. 
  • Generer formler: Få forslag til formelkolonner for komplekse beregninger. 
  • Prøv forskjellige ledetekster for å få det du vil ha: Generer et forslag til formelkolonne. 

Publisert: . Oppdatert: .

Vi hjelper gjerne til med å finne den beste løsningen for din bedrift

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!